הוראות הכנה למרק תירס ביתי עם גימור של מסעדה:
לסיר גדול שופכים כ 3 קופסאות שימורים של תירס (רצוי איכותי) עם הנוזל שלהם או שקית של תירס סנפרוסט.
מכסים את התירס במים או בציר עוף משובח ומרתיחים כחצי שעה.
מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק עוף (למי שממש צריך), מעט סוכר (אם התירס לא מתוק)
כף יין לבן וסויה (רצוי להשתמש בסויה בהירה אחרת היא תצבע את המרק שלכם בצבע חום).
כאשר התירס רך ניתן/רצוי לעשות את הדברים הבאים:
1. לרסק חצי מכמות התירס בבלנדר או בסטיק כדי להסמיך את המרק ולתת לו טעם עז של תירס
2. להוסיף פרוסות של תירס גמדי מקופסא
3. לזרוק למרק רצועות דקות של חזה עוף ולהרתיח כ 10 דקות נוספות
כשהמרק מוכן ומתובל להביאו לרתיחה ולטרוף לתוכו במהירות שני חלבונים מוקצפים קלות עם מזלג. זה מה שיהפוך את המרק ממרק פולני למרק סיני אורגינל.
בהגשה, לפזר בכל צלחת מעט בצל ירוק קצוץ דק ועלי אגרול שנחתכו לרצועות וטוגנו בשמן עמוק
קונים אותם בסופר במקרר של הקפואים והשם שלהם בעברית הוא עלי בריק.
חותכים כמה עלי בריק לרצועות קטנות ומטגנים אותם בשמן עמוק לשניות מעטות עד שיזהיבו
מסננים ומניחים על נייר סופג
מפוררים את החתיכות לפתיתים שנראים כמו קורנפלקס, מפזרים על המרק ואז מבינים למה כולם אומרים לכם שהמרק שלכם הוא בול כמו של אהרוני והסינית באלנבי
יום טוב לכולם
קרני
לסיר גדול שופכים כ 3 קופסאות שימורים של תירס (רצוי איכותי) עם הנוזל שלהם או שקית של תירס סנפרוסט.
מכסים את התירס במים או בציר עוף משובח ומרתיחים כחצי שעה.
מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק עוף (למי שממש צריך), מעט סוכר (אם התירס לא מתוק)
כף יין לבן וסויה (רצוי להשתמש בסויה בהירה אחרת היא תצבע את המרק שלכם בצבע חום).
כאשר התירס רך ניתן/רצוי לעשות את הדברים הבאים:
1. לרסק חצי מכמות התירס בבלנדר או בסטיק כדי להסמיך את המרק ולתת לו טעם עז של תירס
2. להוסיף פרוסות של תירס גמדי מקופסא
3. לזרוק למרק רצועות דקות של חזה עוף ולהרתיח כ 10 דקות נוספות
כשהמרק מוכן ומתובל להביאו לרתיחה ולטרוף לתוכו במהירות שני חלבונים מוקצפים קלות עם מזלג. זה מה שיהפוך את המרק ממרק פולני למרק סיני אורגינל.
בהגשה, לפזר בכל צלחת מעט בצל ירוק קצוץ דק ועלי אגרול שנחתכו לרצועות וטוגנו בשמן עמוק
קונים אותם בסופר במקרר של הקפואים והשם שלהם בעברית הוא עלי בריק.
חותכים כמה עלי בריק לרצועות קטנות ומטגנים אותם בשמן עמוק לשניות מעטות עד שיזהיבו
מסננים ומניחים על נייר סופג
מפוררים את החתיכות לפתיתים שנראים כמו קורנפלקס, מפזרים על המרק ואז מבינים למה כולם אומרים לכם שהמרק שלכם הוא בול כמו של אהרוני והסינית באלנבי
יום טוב לכולם
קרני
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!